Samos

Nu sticker jag och mamma till Samos. Är hemma igen den 7 juli och uppdaterar bloggen då. Om det nu är någon som ens följer min blogg... ;)

Men ni som läser får i alla fall ha det så bra!


Samos. Bild tagen från fritidsresor.

Öronljus

Idag har jag provat öronljus för första gången. Tror rätt många är skeptiska mot det, men jag och mamma ville ge det en chans. Och det visade sig vara rätt bra faktiskt. För er som inte vet vad det är, så är det ett ljus man stoppar i örat och tänder på. Sedan får det brinna ner till ett rött streck och därefter tar man bort ljuset och öppnar det sedan för att se om ljuset har tagit upp något skräp/vax som fanns i örat. Vilket det också gjorde. Så nu känns öronen mer "öppna" eller vad man ska säga och jag hör faktiskt lite bättre.


Bild från google.


Imorn ska jag börja kolla igenom vad jag ska ha med mig inför resan till Samos. Inte långt kvar nu! Wohoo! :)

...

Nu har det visst gått en vecka sedan jag skrev ett inlägg. Sedan jag skrev sist har jag sysselsatt mig med att träffa folk, cyklat omkring i det fina vädret, shoppat kläder, ätit god snickerstårta och muffins, massor av jordgubbar, sill och potatis, läst böcker i timtal och haft det allmänt gött.

Men det bästa av allt händer på tisdag. Då ska jag flyga iväg till Samos och vara där en vecka!
Som jag längtar. Ska bli väldigt skönt att få komma bort lite och njuta av en ny atmosfär.

Vänskap

Tjolahopp!

Har haft några sköna dagar. I förrigår träffade jag Eva. Vi hade inte setts på ett tag så vi tog igen all tid och pratade om allt mellan himmel och jord. Igår cyklade jag iväg för att träffa Eva igen,  hon bjöd på kaffe och sedan tog vi sällskap tillsammans när hon skulle sitta barnvakt hos en familj. När jag väl är hemma sen igen, så ringde Hanna och tyckte jag skulle komma till parken och spela kubb. Det var flera år sedan jag gjorde det, så det var lockande. Drog med mig min kompis Emelie också.


Hanna och Tobias

vs.

Jessie och Emelie


Blev ganska jämnt några gånger, men måste erkänna att Hanna och Tobias vann mest. ;P


Idag har jag träffat Emelie igen. Vi lunchade och åt sushi, supergott var det. Sen shoppade vi lite smått och gott på stan och därefter drog vi hem till henne och henns killes lägenhet. Blev sugna på att baka något, därför gjorde vi choklad och bananmuffins... Mumsmums.


Pusspuss


Mysfaktor på hög nivå


Mitt partytrick: Skela med ett öga. ;)



Nu ska jag ta och fortsätta läsa i den engelska serien Wicca, som jag har lånat av Eva. :)

Ost och kex


Det här har jag smaskat på ikväll.



Min mamma är lite rolig ibland. När vi hade ätit klart så höll jag på att packa ihop grejerna och skulle duka ut tallrikar och resterande när denna konversation uppstod:

Mamma: Du, när du ska slänga skräpet tänk på...
Jag:... att inte slänga knivarna?
Mamma: *tystnad*
Jag: Haha! Det var det du tänkte säga va?
Mamma: Jo...
Jag: Det är inte jag som brukar slänga sånt av misstag, det är du.

Slutsats: Jag känner min mamma så bra så jag kan avsluta hennes meningar.



...

Behandla andra, som du själv vill bli behandlad.


Något människor borde tänka lite oftare på.

Lat, latare, latast.

Har inte gjort så mycket vettigt de sista dagarna. Kan sammanfatta mina senaste dagar med: Sett på filmer och That 70's show, läst bloggar, chattat på msn, druckit te med houng i, druckit kaffe med mjölk i, ätit tacos tre dagar i streck, gosat/lekt med mina katter och löst korsord. Yey, vilket händelsefullt liv jag har!


Ronjis!


Rasmus!

Uppdatering

Hallå hallå!

Har blivit lite dålig uppdatering här på bloggen, har haft fullt upp i Uppsala och kom hem igår kväll. Idag har jag inte orkat skriva något inlägg eftersom jag har känt mig småhängig. Men tänkte att jag kunde skriva nåt litet innan jag och min mamma ska se på film.

I onsdags tog jag och Hanna det lugnt mest, shoppade kläder på stan och slappade på kvällen med kortspel. Igår gick vi och shoppade lite till och lunchade, åt en väldigt god pastasallad. Sen på kvällen var det dags för mig att åka hem. Först fick jag ta bussen från uppsala centrum och det gick bra, fram tills jag hoppade av och bytte till tåget i Enköping. Tåget stannade tre gånger på grund av något fel med bromsarna + att vi fick vänta in kommande tåg tre gånger också. Så vi blev över en timma försenade. När vi var vid Örebro där jag skulle hoppa av så blev det tydligen sista hållplatsen för alla, resterande som skulle vidare till andra städer fick ta taxi, åka buss eller byta tåg. Men när vi skulle av tåget så kunde vi inte öppna dörren! Så vi fick ta nödöppningen, haha. Snacka om att folk var irritrerade. Menmen, till slut kunde jag cykla hem i alla fall.

Idag har jag tagit det lugnt som sagt eftersom jag inte mår så bra. Har löst korsord med mamma, ätit tacos, tagit igen en massa blogginlägg från andra bloggare (ca 250 sådär, så det tog ett tag!), och snart väntas det film som sagt. Tror det blir Revolutionary Road med Kate Winslet och Leonardo Di Caprio... ^^

Ha det gött!

Sight-seeing, nation

Hej!

Igår blev det sight-seeing här i Uppsala. Fanns mycket fint att se. Hanna visade mig slottet där man kunde se utsikt över Uppsala, den stora domkyrkan och den fina botaniska trädgården. Senare på kvällen gick vi och åt på en nation. Blev caesar sallad för min del, väldigt gott! Därefter gick vi till en klubb och svängde våra lurviga.



Slottet


Jag och Domkyrkan i bakgrunden



Hanna spanar


Den botaniska trädgården


Och slutligen en snygg pose! ;p

Stan

Hej!

Nu ska Hanna och jag bege oss till stan och kolla omkring för att se om vi kan shoppa något fint. Solen skiner här i Uppsala just nu så det gäller att passa på att gå ut då. :)

Ha det gött!

Matlagning

Tjo!

Kom hit till Uppsala klockan sex. Hanna mötte upp mig och sen gick vi och handlade lite matgrejer inför vår middag som skulle bli lasagne. Det var minst sagt spännande, för varken Hanna eller jag har tidigare gjort lasagne. Vi hittade ett recept vi tyckte lät bra men valde att improvisera och hoppas på det bästa. Köttfärsen blev god och smakfull medan ostsåsen blev lite... klumpig. Vi hade ett annat mjöl än vad man skulle ha. Men! Resultatet blev konstigt nog godare än vad vi hade tänkt oss. ;)

Här får ni se lite matbilder för er som är intresserade av att se två mästerkockar in action! ;)


Hanna provsmakar av ostsåsen. ^^


Känner aromerna...


Resultatet! (ja, jag älskar ketchup.)


Hoppas ni har haft en trevlig måndagskväll, det har i alla fall jag. Nu ska vi se på någon film och snaska på gottigheter!

Uppsala

Halloj!

Håller på att packa, ska nämligen åka till Uppsala idag och hälsa på en vän. Vi har känt varandra sen mellanstadiet, men hon flyttade till Uppsala för att plugga där. Har gått ett år nu, och jag har fortfarande inte åkt iväg och hälsat på. Men nu har båda sommarlov så då passade det bra för oss båda. :) Blir borta i några dagar, men ska nog hinna med några blogginlägg ändå...

Ha det gött!


Hanna och jag när vi var på Liseberg. Vi var taggade. ;)

"Jessicapersica"

Godkväll (eller natt snarare)


Klockan är snart halv ett och jag borde sova.  Är dock inget trött. Men kanske inte så konstigt med tanke på att jag sov för länge. Men är man en nattuggla så är man.

Vet inte om det är någon som har funderat på varför jag valde mitt bloggnamn "jessicapersica", men tänkte förklara ändå. Ja jag vet att det är nördigt/löjligt. Men alla namn vara upptagna, och jag hade ingen bättre fantasi. Ville få det överstökat och provade med en klassiker: rimma.

JessicaPersika funkade dock inte heller, så då provade jag med c, och voila det gick! Dessutom stavar jag ju Jessica med c, så då borde Persika också göra det.

Så, nu har jag fått det sagt. Nu behöver ingen undra varför. (inte för att någon gjorde det säkert, bara jag som inbillar mig) ;)


Natti natti!

Sommar och sol

Det har vi haft här i Örebro idag. :)

Har som sagt solat på terassen, sen har jag och mamma ätit matjesill, färsk potatis och gräddfil till middag. Spöade henne i yatzy efteråt. Snart blir det även jordgubbar. :)


God middag.


Fina blommor


Söt Ronja


Yatzy

Så avslutar vi med en somrig låt: http://www.youtube.com/watch?v=8IXjE4a5Tj4

Bra dag!

Åh, jag är så glad!

Den här dagen har börjat riktigt bra. Skön sovmorgon, god frukost, läst bloggar och legat ute och stekt mig på terassen. Medan jag låg där i solen ringde min pappa och berättade att jag har fått sommarjobb på hans jobb! Fyra veckor dessutom! Förra sommaren fick jag två veckor, så detta betyder dubbelt så mycket pengar sen sist! Jag är väldigt glad ska ni veta! Även om det inte är världens roligaste jobb så är det skönt att få åka iväg ner till Helsingborg och bo där ett tag, och tjäna pengar. Att jobba på lager kommer bli en bra motivation till att vilja börja plugga i höst igen.

I'm so happy, happy, happy!



Jag för några år sedan en skön sommardag i parken. Men jag har nog inte ändrats så mycket utseendemässigt... ;P

Medeltidsmarknad, glass och Karin!

Värst vad svårt det blev att komma på hur jag ska inleda inlägget. Känns som att jag sitter och skriver på en uppsats och har svårt att komma på något vettigt att skriva ner. Menmen, kan berätta börja berätta  om vad jag har gjort idag i alla fall.

Vaknade alldeles för sent, men skyller på att jag behövde ta igen lite sömn med tanke på att jag har skrivit på en hemtenta i en vecka. Har ju sommarlov nu, så då finns det inget som hindrar mig att sova bort hela dagarna. ;) Sedan gjorde jag lite vanliga grejer, åt frukost, läste bloggar, såg lite på That 70's show och busade med katterna. Därefter cyklade jag ner till stan för att träffa en av mina käraste vänner: Karin!

Vi hade planerat att gå och kolla lite på medeltidsmarknaden. Det gjorde vi rätt snabbt tills vi insåg att vi var sugna på glass. Jisses vad det är gott med mjukglass med chokladströssel på! Satte oss sedan på gräset i parken som ligger bredvid Wadköping och snackade om allt mellan himmel och jord. Mysigt!

Därefter skildes vi åt och jag åkte hem till mig. Har tagit det mest lugnt sen dess, chattat med folk, målat mina naglar och haft det allmänt gött!

Blogg

Hej!

Då har jag som precis alla andra, skaffat en blogg.

Får se hur detta kommer gå. Kanske helt åt pipsvängen eller helt fantastiskt? Oavsett vilket så ska jag ge detta en chans. Vem vet, jag kommer kanske tycka detta är det roligaste som finns?

Välkomna till min blogg i alla fall!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0